En kvick limerick...

Det bodde en bortkommen påg i Malmö
Som inte riktigt hade fattat det där med snö
Så när han hälsade på hos sin tös
Gick han ständigt omkring och frös
Och undrade när fan det skulle bli tö.

Skåning var han så i ben och märg
Att han kallade alla kullar för berg
Han sa att vete var skog
Men sen fick hon nog
När han påstod att himlen bar MFF´s färg


Venus IF - Mars BK

En mer komplicerad och svårspelad match får man nog leta efter…

Venus IF är i toppform; de rusar ut på planen, dribblar, fintar, passar och skjuter skott på skott på mål. En del bollar går in, andra inte och inte så förvånansvärt många blir klockrena stolpskott. På väg mot omklädningsrummet möter de Mars BK, på väg ut på planen med andan i halsen och matchtröjorna i handen. Venus IF undrar varför de kommer först nu och hur de kan ha missat matchen som uppenbarligen pågått tillräckligt länge för att vara färdigspelad. Mars BK undrar vad fan det är som händer och varför i helvete Venus IF får för sig att spela en match utan att ens informera sitt motståndarlag om att det faktiskt är match på gång. Och att sedan Venus IF dessutom får för sig att spela klart den jäkla matchen för sig själva, det övergår Mars BK:s förstånd. Venus IF ser oförstående ut och frågar hur i hela fridens namn Mars BK ens kan ha missat att det var en match på gång, efter allt de gjort.

”Exakt vad är det ni har gjort?” undrar Mars BK.
Venus IF kan inte riktigt svara på den frågan, "bara så där", men framhärdar å det bestämdaste att de vill minnas att de satte upp affischer lite överallt i stan, för flera dagar sen. Nja, kanske var det inte affischer direkt, men åtminstone lappar. Nu var det ju visserligen så att de p.g.a. av tejp-brist hade fått använda sig av post it-lappar istället, vilka mycket väl kan ha blåst iväg under de senaste dagarnas oväder, men huvudsaken är väl att de åtminstone försökte? I vilket fall om helst så förstår Venus IF inte varför Mars BK ska komma och bråka över sådana små petitesser när matchen uppenbarligen redan är färdigspelad?

”Hur fasen kan matchen vara färdigspelad om bara ett lag har varit med och spelat??”, Mars BK ser frågande åt domarens håll, som kanske av medkännande, lyser med sin frånvaro i en smått överdriven tolkning av devisen ”den som tiger håller med”. Venus IF rycker på axlarna och menar att ”skit i det, det spelar väl ingen roll nu? Vi vann ju ändå”.

Venus IF går in i duschen, kör ett ”efter matchen”-snack och kommer fram till att den trots allt gick rätt hyfsat. Under tiden springer Mars BK omkring ute på planen och försöker frenetiskt hinna ikapp alla poäng de missat. När de väl hunnit in i duschen, med ett retroaktivt oavgjort i ryggen, är Venus IF redan på lagfesten och undrar var Mars BK håller hus och varför de inte kan fira tillsammans som såta vänner…